Regndroppsmassage.


Regndropssmassage är en mjuk, avslappnande och välgörande massage som mjukar upp både kropp och sinne. Den gynnar bland annat ryggraden och välbefinnandet, och hjälper kroppen att bevara hälsan genom att stärka och stötta immunsystemet. Massagen består av två faser - den första är Vita Flex tekniken, där man balanserar ryggraden genom ettkomplett system av reflexpunkter på ryggradspunkterna på fötterna. Denna punkt kan lösa upp olika typer av spänningar, blockeringar och obalanser i kroppen. 
Fas två består av fjäderlätta fingerstrykningar (effleurage) på ryggen, som följer ett specifikt mönster med 9 olika eteriska oljor. Massagen avslutas sedan med några minuters valfri massage, här kan du själv önska extra fokus på ett område du har problem med, t.ex nacke eller skuldror osv. Det är sedan viktigt att efter massagen dricka mycket vatten, och ta det extra lugnt resten av dagen.
Oljorna kan sitta kvar i upp till en vecka, och ibland längre. För ökad effekt, kan man försöka att undvika att duscha samma dag, så att oljorna verkligen får gå in på djupet. Många kan uppleva olika biverkningar av massagen, t.ex huvudvärk, en brännande känsla på huden, trötthet eller illlamående. Detta är inte ovanligt, och inte farligt, utan det kallas "utrensningssymptom" - och det innebär att din kropp har satt igång en reningsprocess för att få ut slaggprodukter. Viktigt att tänka på, om du skulle uppleva några biverkningar, är att dricka vatten och vila mycket. 
Vi rekommenderar att man gör massagen med jämna mellanrum för ett bestående hälsoresultat, speciellt om man har problem av något slag sedan tidigare (allt från depression till ryggproblem). Till en start kan man börja med behandling varannan vecka, därefter var tredje och sedan var fjärde eller bara när man känner att det behövs.

För tillfället använder vi oss av följande oljor. Detta kan komma att ändras, så håll utkik här för eventuella uppdateringar.

 • Valor – (kiropraktor på flaska) avslappnande och lugnande. Kan stödja frisk benvävnad och balanserar elektriska energier i kroppen 
 • Oregano – den mest kraftfulla oljan med starka immunförsvarshöjande egenskaper.
  Kan stärka matsmältningssystemen, och kan ha gynnsam effekt på andningssystemet. Den är grundande och kan stärka känslan av säkerhet.
 • Timjan – värmer lederna och kan stödja skelettet. Kan även stärka cirkulationssystemen. En lugnande olja som ger energi. Kan vara bra och ha till hands vid hosta och bronkit.
 • Basilika – kramplösande och kan stödja musklerna. Kan även öka koncentrationen, skärpa sinnena och minnet. 
 • Cypress – kramplösande, kan stärka blodkärlen och stimulerar produktionen av vita blodkroppar. Kan öppna andningsvägar, stärka nerver och verka lugnande på nervsystemet.
 • Vintergröna – kan vara kramplösande, stödja skelett, muskler och leder. 
 • Mejram – kan vara kramplösande och stödja musklerna. Kan stärka hjärt-kärl- och andningssystemen.
  Värmer, tröstar och upplivar hjärtat.
 • Pepparmynta – kan vara kramplösande, uppiggande, stödja funktionen hos lungor, bihålor, gallblåsa och lever. Kan stärka minnet, koncentrationen och känselsinnet. 
 • Aroma Siez – kan vara kramplösande, lugnande, muskelavslappnande och stärkande för andningen.

En fanstastisk behandling där du blir omhuldad med goa, härliga och doftande eteriska oljor. Dessa ger dig en känsla om sinnesro i flera dagar. Är du dessutom massör, eller har en tanke om att börja med behandlingar är denna en bra grund att börja med. Läs mer här

Boka massage i Malmö
Using Format