Kronärtskocka är traditionellt känt för att främja matsmältningen. Kronärtskocka, fänkål och andra örter underlättar arbetet för mage och tarm, samt lindrar uppkördhet och motverkar gasbildning.
Inom naturmedicinen använder man sig gärna av bittra örter som hjälper till att öka utsöndringen av de viktiga matsmältningsvätskorna. Rikt på bitterämnen är tex fänkål, kronärtskocka och pepparmynta. Traditionellt har bitterämnen använts för sin stimulerande effekt på matsmältningen och fettomsättningen. De används även för att motverka gaser, uppkördhet och illamående efter måltid.
Användning: Dosering: 1-2 msk i samband med måltid, 1-3 ggr per dag. Öppnad flaska förvaras i kylskåp.
Drinken innehåller kronärtskocka, fänkål och pepparmynta
Kapslarna innehåller kronärtskocka, fänkål och gullgentiana. De är dessutom berikade med tre B-vitaminer som har betydelse för ämnesomsättningen.
Ingredienser: Vatten, fruktos, kronärtskockextrakt 2,2 %, växtbaseradbitter essens, fänklextrakt, pepparmintextrakt, konserveringsmedel kaliumsorbat.
Pris: 310 kr